Înaintea derby-ului seriei secunde din Liga a 3-a cu Dacia Unire Brăila, Oțelul Galați a jucat astăzi pe terenul revelației returului CSM Bacău, formație neînvinsă în 2021 și care etapa trecută a terminat la egalitate pe terenul echipei pregătite de Florentin Petre. Chiar dacă au jucat fără antrenorul principal Petre Grigoraș pe bancă, Oțelul s-a impus pe terenul din Letea Veche cu 3-1 (1-1). 

CSM Bacău a deschis scorul în minutul 15. Gazdele au avut o Lovitură liberă de la 40 de metri, mingea a fosyt trimisă în careu, Sîrghi a respins cu capul în afara careului, iar Strat a reluat de la 20 de metri, pateral stânga, la colțul lung, 1-0. În minutul 42 Aurelian Petrache a executat un corner de pe dreapta și a centrat la prima bară, de unde George Cîrjan a reluat cu capul pe colțul lung și a restabilit egalitatea, 1-1, scor cu care s-a intrat la pauză. 

Oțelul Galați a trecut la conducere în minutul 71 Aurelian Petrache a primit o minge în colțul careului de 16 metri, a driblat un fundaș al gazdelor și a șutat de la 14 metri lateral dreapta, pe colțul lung, în plasa laterală, fără replică pentru portarul Dogaru, 1-2. În minutul 90+2 Alin Nica a combinat cu Păun și a pătruns în careul gazdelor, unde a fost faultat de Preda și arbitrul a dictat penalty. Bogdan Gavrilă a executat lovitura de la 11 metri și a marcat cu un șut în stânga portarului, care chair dacă a ghicit colțul nu a reușit să oprească mingea în drum spre golul de 1-3. 

Echipa de start a Oțelului a fost: Gabriel Ursu – Cosmin Stoian, Cristian Sîrghi, Stelian Cucu, Costin Ghiocel – Ionuț Neagu, Fernando Dobre -Aurelian Petrache, Alin Nica, Georgian Păun – George Cârjan. Au mai intrat: Gavrilă, Vidal, Răducan, Farcaș, Echipa a fost condusă de pe bancă de Sorin Haraga, unul dintre secunzii lui Grigoraș. 

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat din Liga a 3-a Oțelul este lider cu 35 de puncte, golaveraj 49-11, trei puncte în plus față de ocupanta locului 2 Dacia Unirea Brăila. Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 17.00, primele două clasate din serie se vor duela pe stadionul ”Oțelul” într-un meci decisiv pentru câștigarea seriei și accederea la primul baraj de promovare de pe prima poziție.

Sursa: Realitatea de Galati