SC Oțelul Galați a obținut calificarea în faza a III-a a Cupei României, după ce a trecut, scor 4-0 (2-0), de Sporting Liești, în prima partidă oficială a stagiunii 2021/22 desfășurată pe stadionul din Liești.

Oțelul au deschis scorul în minutul 27 în urma unei lovituri de pedeapsă obținute de Demian și transformată în gol de Vadim Cricimar. Din acest moment gazdele au rămas în 10 jucători, cel care a comis faultul la penalty fiind eliminat pentru două cartonașe galbene. Cum au repus mingea de la centru, după două pase, gazdele au pierdut mingea la 35 de metri de poartă și Dumitru Demian a interceptat și a pătruns în careu, de unde a șutat pe lângă portar, la colțul scurt și a dublat avantajul Otelului, 0-2, scor cu care s-a intrat la cabine, dar nu înainte ca și Sîrghi să primească gratuit al doilea avertisment și să părăsească și el terenul de joc și să se restabilească echilibrul numeric.

După pauză, cei de la Liești au încercat să pună mai multă presiune, dar oțelarii au domolit elanul gazdelor și au pus stăpânire pe joc. Dorinel Munteanu a făcut câteva schimbări inspirate și roș-alb-albaștrii au majorat avantajul în minutul 65 prin George Cîrjan, cu un șut la colțul lung din interiorul careului de 16 metri.  Valentin Niculae a închis tabela de marcaj în minutul 77, cu un șut de la 16 metri.

Dorinel Munteanu a trimis în teren următoarea formulă: Uțiu – Farcaș, Sîrghi (cpt), Jardan, Nedelea – Vaștag, Neagu – Demian, Badea, Nica – Cricimar. În repriza secundă au mai evoluat: Cîrjan, Cireș, Niculae și Dobre.

Sporting Liești au început meciul cu formula: Brăneț – Maftei, Voicu, Iancu, Năstase, Cucu, Munchiu, Stan, Zărnescu, Mihu, Țicămucă. Au mai jucat: Murgoci, Bîrlădeanu, Grigoraș, Hodorogea și Chiriac. 

Următorul joc oficial al oțelarilor va avea loc tot în Cupa României, miercuri, 25 august. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentÎnghețata Toblerone cu ciocolată și miere, RETRASĂ de la vânzare!
Articolul următorDe vineri, în UE se va circula doar cu certificate Covid-19 digitale