Echipa de Liga a III-a SC Oţelul Galaţi a transferat un fotbalist cu experienţă în Liga I, vârful de atac Marius Matei, care a revenit în oraşul natal, după o carieră în care a evoluat cu succes în primele două eşaloane româneşti.

Conducerea clubului gălăţean şi Marius Matei au semnat un contract valabil timp de un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. „Sunt fericit, abia aștept să începem munca. Îmi doresc să marchez cât mai mult, iar cu golurile mele să pot ajuta echipa. Cred că în lupta pentru promovare va avea de câștigat echipa cel mai bine organizată”, a declarat Marius Matei, acum în vărstă de 34 de ani, la semnarea acordului.

Marius Matei s-a născut la Galați, pe 1 februarie 1984, iar cariera de fotbalist şi-a început-o la FCM Dunărea. A jucat apoi la multe formaţii importante din primele două eșaloane ale fotbalului românesc, printre care Dacia Unirea Brăila, FC Vaslui, FC Botoșani, Farul Constanța, FC Voluntari, FC Brașov sau Foresta Suceava.

În total, Marius Matei are în palmares 30 de meciuri în Liga I și peste 160 de jocuri în Liga a II-a, partide în care a marcat 81 de goluri. În turul sezonului 2009-2010, Matei a îmbrăcat şi tricoul Oțelului, bifând 6 prezențe în prima divizie pentru roș-alb-albaștri.

La startul pregătirilor pentru sezonul viitor, după ce contractele jucătorilor Alexandru Muscă, Ruben Silvestre și Dejan Subotici nu au mai fost prelungite, Oţelul avea în lot un singur atacant, pe George Cârjan.

Articolul precedentUniversitate de vară, la Galaţi, pentru elevii de clasa a XI-a
Articolul următorArcelorMittal Galaţi va dona echipamente medicale Spitalului Judeţean