În etapa a IV-a din seria a II-a a Ligii a 3-a, Oțelul Galați s-au impus cu scorul 4-0 (1-0) în jocul de pe propriul teren cu Viitorul Ianca. Înaintea acestei etape cele două echipe se aflau la egalitate de puncte, câte 6, după 3 meciuri jucate.

Meciul a fost controlat de la cap la coadă de Oțelul Galați. În minutul 6 Crîcimar a șutat de la 20 de metri, dar portarul Stroe a respins de subtransversală, în corner. În minutul 7 Niculae a centrat la 6 metri pentru Nica, care a șutat din colțul careului mic, la colțul scurt, dar Stroe a reținut. În minutul 18 Cisotti i-a pasat lui Nica, care a fost faultat de Dan Popa, la 20 de metri de poarta lui Stroe. Neagu a executat lovitura liberă direct pe poartă, dar mingea a lovit transversala. 

În minutul 33 Cisotti a centrat de pe dreapta pentru Nica, care a reluat defectuos din 6 metri, iar Preda a deviat în corner. În minutul 37 Nica a centrat în fața porții, Stroe a respins în fațăp, apoi a reținut din piciorul lui Jardan.

În minutul 38 Bădilaș a băgat un picior la Neagu, la marginea careului mare, în lateral dreapta, și arbitrul de centru a dictat penalty, considerând că faultul asupra lui Neagu a fost comis chiar pe linia careului. Jucătorii de la Ianca au protestat spunând că faultul a fos comis în afara careului, dar arbitrul a rămas de neînduplecat. Cisotti a executat lovitura de pedeapsă, în colțul din dreapta sus, 1-0 din minutul 40. 

Finalul primei reprize a găsit echipa din Ianca în atac, dar la o centrare a lui Araujo pentru Coman, Niculae a respis cu capul în corner. Lovitura de colț executată de Necoară a rămas fără rezultat și la pauză s-a intrat la scorul de 1-0. 

În minutul 51 Postolea a șutat din colțul careului de 16 metri, lateral stânga, la colțul scurt, dar Uțiu a reținut. În minutul 53, după un aut de margine, mingea a ajuns în careu la Băcanu, dar acesta s-a complicat în driblinguri și a fost deposedat. Gazdele au pornit un atac rapid prin Ghiocel care a trecut cu mingea la picior în jumătatea adversă, mingea a ajuns în stânga la Nica, acesta a trecut de doi jucători ai celor de la Viitorul și a centrat la 9 metri pentru Denis Cireș, care a șutat la colțul lung, 2-0 din minutul 54.

În minutul 57 Niculae a centrat în careu, Jardan nu a ajuns la minge din plonjon, dar din spate a venit Cisotti care a trimis din colțul careului de 6 metri, la colțul lung, 3-0. 

În minutul 63 Jardan a executat o lovitură liberă de la 26 de metri, iar portarul Stroe a respins în corner de lângă bara din dreapta sa. În minutul 72 Ianca a avut un corner de pe stînga, Necoară a ecntrat la bara a doua, iar postolea a reluat cu capul din 6 metri, pe lângă poartă. În minutul 75, la capătul unei acțiuni prelungite de atac a gălățenilor, Ghiocel a șutat de la 16 metri, peste poarta apărată de Stroe. În minutul 76 Popa a încercat un șut de la 25 de metri, dar Uțiu a reținut fără probleme. 

În minutul 82 Niculae a șutat din colțul careului de 16 metri în bara din dreapta porții lui Stroe, iar în minutul 86 același jucător a șutat din interiorul careului, la colțul scurt, dar Stroe a respins în corner. Lovitura de la colț de pe partea dreaptă a fost executată pe linia de 6 metri, iar Maxim Cojocaru intrat pe teren cu câteva secunde în urmă a trimis cu capul în poarta lui Stroe, 4-0. 

În minutul 9, după o centrare de pe stânga a lui Nica, Dobre a șutat de la 15 metri pe lângă poarta lui Stroe și meciul s-a terminat cu victoria Oțelului cu 4-0.

Oțelul Galați: Uțiu – Rus, Yabre, Ghiocel (min. 86 Cojocaru), Niculae, Neagu (min. 68 Vaștag), Jardan (min. 81 Dobre), Cireș, Cisotti (min. 81 Răpan), Crîcimar (min. 68 Cîrjan), Nica. 

Viitorul Ianca: M. Stroe – D. Popa, Necoară, Preda, Bădilaș (min. Postolea) – Băluță, De Araujo (min. 59 Gorgovan), Irimia, Dima (min. 79 Cazacu), Sava (min. 46 Băcanu) – M. Coman (min. 59 R. Cristea). 

Cu nouă puncte din patru jocuri Oțelul este pe doi în clasamentul seriei cu 9 puncte, În etapa a V-a Oțelul va juca pe terenul celor de la CSM Focșani, 25 septembrie. Pe teren propriu Oțelul va reveni în etapa a VII-a, 9 octombrie, cu CS Făurei, în etapa a VI-a gălățenii vor juca tot în deplasare 2 octombrie, pe terenul nou promovatei Dinamo Bacău. Viitorul ianca va juca în etapa a V-a pe teren propriu, cu CS Făurei, sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 17.00.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati