Oțelul Galați a preluat fotoliul de lider în seria a II-a din Liga a 3-a, după ce a câștigat cu 3-1 (0-0) meciul cu Viitorul Ianca. Cu această victorie Oțelul Galați a preluat șefia seriei a doua după 12 etape. 

Prima repriză a început cu o dominare a gazdelor, dar echipa din Ianca s-a apărat supraaglomerat și a ripostat pe contraatac. În minutul 22, la capătul unei acțiuni mai înghegate a oaspeților, Irimia a șutat de la circa 22 de metri pe lângă poarta apărată de Ursu. În minutul 27 Mitrea a închis unghiul și a blocat șutul lui Gavrilă. În minutul 38 Viitorul Ianca a avut o lovitură liberă de la 26 de metri, dar Irmia a șutat în zid. În minutul 41 Sîrghi i-a pasat în adâncime lui Gavrilă, acesta a fost blocat și mingea a ajuns la Neagu, care a șutat la poartă, dar Mitrea a respins în corner. Astfel, la vestiare s-a intrat cu scorul de 0-0. 

În minutul 51 Gavrilă a șutat din 12 metri lateral dreapta, pe colțul scurt, dar Mitrea a respins în corner. În minutul 55 Gavrilă a executat o lovitură liberă de la 24 de metri, dar a trimis peste poarta celor de la Ianca. În minutul 57 Neagu a șutat de la 23 de metri peste poartă, pentru ca peste un minut gălățenii să deschidă scorul. Sevastian a avut o incursiune pe partea stângă și a centrat în careu, iar Georgian Păun a marcat cu capul de la 10 metri, trimițând mingea la colțul lung. 

În minutul 63 Iorga a recuperat o minge la centrul terenului și i-a pasat în dreapta lui Irimia, care a șutat din colțul careului de 16 metri, pe colțul lung, dar pe lângă poartă. În minutul 69 Cucu i-a trimis o pasă printre jucătorii oaspeților lui George Cîrjan, care a intrat în careu și a lobat peste Mitrea, care a atins mingea, dar nu a putut evita golul.

În minutul 76 Irimia a trimis o minge în careu pentru Paul Ioan, dar după ce a trecut de un fundaș al gazdelor a fost blocat de Ursu. În minutul 79 Nica i-a pasat în centrul careului lui Neagu, dar acesta a șutat peste poartă din 10 metri. În minutul 82 Neagu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, a centrat pe bara a doua, Nica a retrimis cu capul în centru, iar Cîrjan a marcat pentru 3-0. 

Scorul final a fost stabilit de Laurențiu Iorga, fostul jucător al Oțelului, care a marcat în minutul 90, pe un contraatac, finalizat cu un șut din 8 metri, pe colțul lung, 3-1. 

În minutul 90+1 Stancu a centrat și Cîrjan a reluat cu capul, dar Stroe a respins în corner. În minutul 90+2 Neagu a șutat de la 22 de metri, dar Stroe a respins peste poartă, în corner. 

ACS Oțelul Galați: Ursu – Farcaș, Sîrghi (cpt), Crihană, Sevastian – Neagu, Cucu – Gavrilă, Păun, Nica – Răducan. În repriza secundă au mai jucat: Petrache, Cîrjan, Alecu, Stancu și Cireș. Din motive medicale nu au putut evolua: Ghiocel, Bârlădeanu și Marquinhos.

Viitorul Ianca: Mitrea (min. 88 Stroe) – Colniceanu, Preda, M. Dima, Coteț – Iorga, P. Ioan, Băcanu (min. 66 M. Coman), Chivu – Irimia, R. Cristea (min. 81 Cazacu)

Oțelul revine pe primul loc în seria I cu 28 de puncte, 3 puncte avans față de echipa de pe locul doi, Brăila, și șase mai mult decât CSM Focșani și Sporting Liești. Pentru Oțelul urmează primul derby al returului, sâmbătă, 27 martie, pe terenul celor de la CSM Focșani.

Viitorul Ianca a coborât pe locul 7, cu 16 puncte, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Sportul Chiscani. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentScandal într-o agenție de turism provocat de un bărbat de 40 de ani
Articolul următorSporting Liești a făcut scorul etapei în derby-ul CSM Rm. Sărat