La data de 04.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați au efectuat activități de urmărire penală pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc și efectuare neautorizată de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în două cauze distincte.

Astfel, în cadrul primului dosar, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au reținut că, începând cu anul 2022, pe raza județului Galați a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni neautorizate cu substanţe cu efecte psihoactive, grup infracţional organizat care a acţionat până la data efectuării percheziţiilor domiciliare. Astfel, în perioada ianuarie 2022 – 04.08.2022, membrii grupului infracțional organizat au efectuat operațiuni de procurare şi livrare de produse despre care știau că produc efecte psihoactive, respectiv cu privire la o cantitate de peste 1.047,85 grame din compusul din compusul psihoactiv 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

În cadrul celui de-al doilea dosar, la data de 04.08.2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Galați au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat după ce acesta a comercializat cantitatea de 56 comprimate ecstasy. În cauză s-a reținut că, în perioada aprilie – august 2022, trei inculpați acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, cumpărat, deţinut, transportat şi vândut consumatorilor din județul Galați o cantitate de cel puţin 314 grame de substanţă solidă sub formă de cristale conţinând compusul Chloromethcathinone (3 – CMC) și 137 comprimate ecstasy.

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în cele două cauze în județele Galați și Giurgiu au fost descoperite și ridicate cantitățile de 33,55 de grame de canabis, 131 de comprimate ecstasy și diverse cantități de 3-CMC, precum și sumele de 14.000 de euro și 20.220 de lei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus, în cele două dosare, reținerea pentru 24 de ore a 8 inculpați, în cursul zilei de astăzi fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați cu propuneri de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, serviciilor de combatere a criminalității organizate Vrancea, Brăila și Giurgiu și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și al jandarmilor Brigăzii de Jandarmi Mobilă Bacău și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: Realitatea de Galati