Folosirea subsolurilor și a canalizării arhipline din Galați provoacă tasarea solului.

Blocurile din Galați nu sunt sigure! Acest fapt se datorează dejecțiilor revărsate în subsolurile blocurilor și avariile repetate la sistemul de canalizare, titrează Adevarul.ro. Situația a ieșit la iveală după ce Apă Canal a demarat o amplă verificare și a ajuns la concluzia că stabilitatea a o treime din imobilele gălățene este afectată. Societatea care a efectuat verificările a trimis un avertisment la proprietari și autorități.

Totul a pornit în 2018, toamna, când un bloc din centru a început să se încline și să crape. S-a discutat evacuarea imobilului la acea vreme. Litigiul continuă, iar vinovații par a fi proprietarii și societatea Apă Canal, care ar putea plăti prețul consolidării – 300.000 Euro. Soluțiile amiabile de reglare a situației au eșuat, din păcate.

„Folosirea drept colector de canalizare a subsolurilor blocurilor şi a tunelului tehnic în care sunt pozate reţelele de utilităţi (dintre care cea mai importantă este reţeaua de alimentare cu apă potabilă) contravine normativelor tehnice şi igienico-sanitare în vigoare, generând un focar de infecţii ce poate pune în pericol sănătatea populaţiei”, declară Apă Canal pentru Adevărul.ro.

Articolul precedentFluctuațiile Euro continuă – care sunt actualele prețuri la valută
Articolul următorSondajul primarului a primit un verdict din partea cetățenilor