O tânără italiancă a venit să salveze vieţi la Galaţi

O tânără italiancă a venit să salveze vieţi la Galaţi, dorindu-şi să rămână în oraşul de pe malul Dunării la finalizarea studiilor.

În vârstă de 21 de ani, blondă, frumoasă, Valeria D’Attorre este studentă la Facultatea de Medicină din Galaţi şi s-a înscris şi la Şcoala de Pompieri de la Boldeşti. În momentul de faţă, lucrează ca voluntar la SMURD Galaţi, unde participă alături de angajaţi la misiuni de salvare.

Valeria D’Attorre s-a născut la Vico Equense, un orăşel de pe litoralul napoletan, din tată italian şi mamă româncă, originară din Galaţi. „Am venit la Galaţi să mă înscriu la facultate. Cu ocazia asta, mama a revenit în România pentru prima dată după mai bine de 30 de ani. Acum, mama s-a întors în Italia, dar eu am rămas aici, pentru că m-am îndrăgostit de aceste locuri şi nu mai vreau să plec. În Italia voi mai merge doar în vacanţe”, a dclarat tânăra voluntară.

După ce a absolvit cursurile din cadrul programului „Voluntar din pasiune”, derulat de ISU Galaţi, tânăra italiancă spune că viaţa i s-a schimbat. „Îmi place foarte mult ceea ce fac şi mi-am dat seama că asta îmi doresc. Să ajut comunitatea şi să salvez vieţi”, a spus Valeria, care a terminat primul an de Medicină şi vrea să devină medic de urgenţă.

Articolul precedentAmendat cu 1.000 de lei, pentru că a înjurat Poliţia Locală pe Facebook
Articolul următorUn şofer fără permis a murit după ce a pierdut controlul maşinii