O secție de votare pentru aproape 2.000 de oameni cu buletin la aceeași adresă. Dintre aceștia, o singură persoană venise la vot până la ora 13,00. 

La secţia de votare nr. 42, de la Şcoala Gimnazială nr. 20 din Galaţi, se înregistreayă o situație ieșită din comun. Din cei 1.979 de alegători arondaţi secției, 1.921 figurează la aceeaşi adresă, respectiv strada Tudor Vladimirescu, nr. 174.
Este vorba despre basarabenii pe care profesorul de istorie Laurenţiu Maxim i-a luat în spaţiu ca să îşi poată face carte de identitate românească.
Până anul acesta, niciunul dintre alegătorii de la adresa respectivă nu s-a prezentat la urne. „Eu am fost şi la referendumul trecut şi nu s-a prezentat nimeni de la această adresă”, ne-a spus o membră a comisiei de votare.

„Prezenţa la urne a fost destul de scăzută în secţia noastră. Putem spune că această secţie a fost organizată special pentru aceşti oameni. Sunt 1.979 de alegători, dintre care 1.921 la aceeaşi adresă. Diferenţa este de la oamenii care mai locuiesc pe stradă”, ne-a declarat Mariana Robea, preşedinta secţiei 42.

În premieră, la Secţia de votare nr. 42 s-a prezentat astăzi o domnişoară care figurează pe Tudor Vladimirescu nr. 174.

Tânăra este studentă şi nu știa că la aceeaşi adresă cu ea locuiesc alţi 1.900 de oameni. „Eu sunt din Galaţi, dar nu am putut să îmi fac buletin pe adresa la care locuiesc efectiv şi a trebuit să rezolv cumva. Este pentru prima oară când votez”, ne-a spus tânăra. Rămâne de văzut dacă, până la închiderea urnelor, vor mai veni la vot și alți alegători dintre cei de pe listă.

Articolul precedentGălăţenii stau la cozi ca să voteze la europarlamentare
Articolul următorPeste 230.000 de gălăţeni au votat la alegerile europarlamentare