O nouă expoziție permanentă va fi deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, reprezentând zona pescărescă Prut-Dunăre.

La Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii se va deschide o nouă expoziție permanentă ilustrând zona pescărescă Prut-Dunăre. Aceasta se numește „Spaţiu expoziţional permanent – Zona pescărească Prut-Dunăre” și a fost realizată din fonduri europene accesate în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 de Consiliul Județean Galați. Aceasta se va întinde pe 530 mp și va costa 1.783.400 de lei.

“Vrem ca în trei săli de la parterul clădirii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii să deschidem o expoziţie permanentă despre zona pescărească Prut-Dunăre. Vrem să organizăm o expoziţia virtuală şi interactivă, în care să se folosească videoproiectoare moderne, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală şi un sistem de sunet cu efecte speciale. Ne dorim ca vizitatorii să afle prin joc şi explorare informaţii despre ecosistemele din această zonă, despre aşezările pescăreşti şi uneltele folosite la pescuit”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.