O mie de gălăţeni au protestat, vineri seara, împotriva guvernului şi a coaliţiei aflate la putere, pe esplanada din faţa Prefecturii şi, ulterior, într-un marş desfăşurat pe principalele străzi ale oraşului.

Oamenii au început să se adune pe platoul aflat vizavi de Prefectură, începând de la ora 18.00, iar în jurul orei 20.00 mulţimea număra peste 300 de persoane. Protestatarii au fost „înarmaţi” cu bannere, steaguri şi vuvuzele şi au scandat lozinci împotriva principalului partid de guvernământ şi a liderului său.

„PSD, ciuma roşie!”, „România, trezeşte-te!”, „Afară, afară cu mafia din ţară!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” şi „Dragnea, nu uita, asta nu e țara ta!” au fost câteva dintre scandările care s-au auzit cel mai des la Galați.

Marş pe străzile oraşului

În jurul orei 21.00, protestarii – al căror număr ajunsese la circa 500 – au plecat în marş pe strada Domneacă şi pe strada Brăilei, coloana demonstranţilor blocând circulaţia pe sectoarele de drum pe care a trecut.

Manifestanţii s-au deplasat pe carosabil până la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde sute de persoane asistau la dansurile tradiţionale din cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”. Protestatarii le-au strigat „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!”, dar n-au convins prea mulţi amatori de folclor să li se alăture.

Coloana s-a îngroşat văzând cu ochii, pe măsură ce s-a apropiat de centrul oraşului, astfel că în zona Palatul de Justiţie a ajuns să cuprindă în jur de 1.000 de persoane. La retur, s-a urmat acelaşi traseu, strada Brăilei – strada Domnească – Prefectură, însă la locul de start au mai ajuns doar câteva sute de oameni.

Articolul precedentAproape 100 de şcoli din Galaţi vor fi reparate în această vară
Articolul următorTurneu internaţional de futsal, în Sala Sporturilor din Galaţi