O fundație acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri din medii defavorizate, prin programul „Permis pentru viitor”. Acesta este finanțat de MOL România și derulat prin Fundația pentru Comunitate, potrivit unui comunicat remis redacției. 

Trei tineri din Galați au obținut deja permisul de conducere grație programului, iar înscrierile continuă până pe 25 ianuarie.

Organizatorii spun că acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri din medii defavorizate, pentru care existența permisului de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare, ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu.
Se înscriu în lista celor sponsorizate categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai, troleibuz.

Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care:
– sunt la începutul carierei profesionale, și/sau
– doresc să ocupe un loc de muncă, iar la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere,
– au un loc de muncă/se află în activitate, iar permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu,
– au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie,
– doresc, din alte motive, să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 51 de tineri au obținut permis de conducere, dintre care trei din Galați, iar alți 38 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Detalii și formular de înscriere: http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=733&Itemid=141&lang=ro

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România.

Articolul precedentPeste 1.000 de gălăţeni, diagnosticaţi cu cancer pulmonar
Articolul următorCirculația pe Bulevardul Marii Uniri, închisă duminică, de Bobotează