O elevă de clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 29 din Galaţi, a fost bătută de două fete mai mari, iar filmul agresiunii a ajuns pe internet.

Fata, în vârstă de 13 ani, a fost agresată violent, după încheierea orelor de curs, în afara unităţii de învăţământ. Întreaga întâmplare a fost filmată de un alt adolescent, care a postat clipul pe Facebook. Astfel, scenele au fost văzute de mii de oameni, de conducerile unităţilor de învăţământ, precum şi de poliţişti. Atât şcolile, cât şi Poliţia au demarat anchete proprii.

Prima identificată a fost chiar victima. Aceasta a fost recunoscută de directorul unităţii de învăţământ, Florin Andronic. „Am identificat victima, am luat legătura cu părinţii, cu diriginta şi cu organele abilitate”, a declarat directorul Şcolii Nr. 29.

Una dintre agresoare este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. „Eleva este crescută de o bunică, părinţii sunt divorţaţi, iar mama este plecată la muncă în străinătate. Vom face consiliu profesoral şi, cel mai probabil, i se va scădea nota la purtare”, a spus Marinela Râpă, directoarea Colegiului Economic. Cea de-a doua agresoare este elevă la Şcoala Nr. 10 din Galaţi.

O anchetă au început şi poliţiştii. „În urma vizualizării imaginilor, Secţia 3 Poliţie s-a autosesizat, a identificat victima infracţiunii, o fată de 13 ani, elevă la o şcoală din municipiul Galaţi, şi a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Articolul precedentTrei şoferi băuţi şi fără permis, depistaţi pe străzile Galaţiului
Articolul următorEchipa de hochei a Galațiului intră în lupta pentru titlul de campioană