Numărul gălăţenilor cu viroze a crescut, în săptămâna 22 – 28 octombrie, după cum a constatat Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Astfel, conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu, în perioada menţionată, 3.117 persoane au mers la medic şi au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, cu 277 mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Copiii rămân cea mai afectată categorie

Cei mai afectaţi au fost copii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani. „Au fost 1.072 de cazuri de copii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani. Trebuie precizat că din cei 3.117 pacienţi diagnosticaţi cu viroze, 81 au necesitat internare, cu patru persoane mai puţin faţă de perioada anterioară de monitorizare”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
La polul opus, numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu pneumonii a scăzut de la 221, în urmă cu două săptămâni, la 217. Cei mai afectaţi au fost copii cu vârste între doi şi patru ani, fiind raportate 69 de astfel de cazuri. „70 de pacienţi diagnosticaţi cu pneumonie au necesitat internarea, cu cinci mai puţin faţă de raportarea precedentă”, a conchis Liliana Iordăchescu, care a precizat că nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

Articolul precedentDoi tineri, găsiți de polițiști după ce fuseseră acuzați că au tâlhărit un copil
Articolul următorSâmbătă, 350 de voluntari plantează arbori în comuna Cuza Vodă