Cea de-a şasea şi ultima etapă de investiţii pe străzile din Valea Oraşului va fi realizată de firmele Dreams Riviera SRL, Romsit Construct SRL şi Trans PEC SA.

Asocierea celor trei companii a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi, în faţa altor trei concurenţi, cu o ofertă de 3.413.619 de lei.

Conform caietului de sarcini, în proiect se prevede înlocuirea sau, după caz, introducerea reţelei de apă pe străzile George Enescu, Plevnei, Spaniolă, Decebal, Vadu Cărăbuş, Olteniţei, Vămii, Siretului şi Leului, înlocuirea sau introducerea reţelei de canalizare pe străzile Plevnei şi Siretului, precum şi realizarea branşamentelor de apă şi canalizare până la limita de proprietate.

Vor mai fi efectuate lucrări de reabilitare a carosabilului cu asfalt, reabilitare a trotuarelor şi modernizare a iluminatului public, prin înlocuirea stâlpilor şi montarea de corpuride iluminat cu LED.

Investiţii de multe milioane de euro

În penultima etapă de modernizare a celui mai vechi cartier al oraşului, cea de-a V-a, firma SC Citadina 98 SRL a efectuat lucrări similare pe pe străzile Dimitrie Cantemir, Crişana, Jupiter, Izvor, Măcin, Cernei, Fundătura Cernei şi Mircea cel Bătrân, în cadrul unui contract cu o valoare de 2.900.000 lei.

Cu toate că, în ultimii zece ani, s-au făcut lucrări de multe milioane de euro în această zonă a Galaţiului, Valea Oraşului continuă să se inunde periodic, la fiecare ploaie torenţială mai importantă, din cauză că sistemul de canalizare nu face faţă apelor pluviale.

Articolul precedentUn copil de şapte ani, în comă după un accident rutier
Articolul următorClanul Stănescu din Lieşti loveşte în zona Capitalei