Ne alegem președintele în acest sfârșit de săptămână. Galațiul pregătește urnele în mai multe locații.

În Galați la primul tur liberalii au câștigat cu o diferență de aproximativ 7%, anume Klaus Iohannis a luat cu puțin peste 34% din voturi, pe când Viorica Dăncilă a reușit o performanță de numai 27%. În alți ani Galațiul era catalogat drept un județ roșu, voturile mergând de obicei către PSD. În turul doi așteptarea va lua sfârșit și alegerile se vor definitiva, românii desemnând un câștigător.

Diaspora a început votul de aseară pe fusul orar al României, primii care au bagat buletinele în urnele de vot fiind românii din Noua Zeelandă. O gălățeancă stabilită în Belgia și-a anunțat deja prietenii virtuali că a votat. Gălățenii vor avea la dispoziție ziua de duminică între orele 07.00-23.00 și secțiile de votare amenajate în apropierea lor.

Astfel, în județul Galați, au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi și 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflați pe listele electorale permanente este de 522.164, declara Consiliul Județean (CJ) cu ocazia primului tur. Până la ora publicării, CJ nu venise cu nici un comunicat de presă.