Muncitorii de la spaţii verzi vor avea salarii mai mari. Măsura este menită să încurajeze angajarea în acest domeniu, care are un deficit mare de personal. 

Societatea Gospodărire Urbană nu are suficienţi angajaţi pentru a lucra eficient. Gălăţenii nu se prea înghesuie să se angajeze aici. Acestea sunt principalele motive invocate de conducerea societăţii pentru a explica de ce s-a scăpat de sub control situaţia spaţiilor verzi din oraş.

Cele mai multe reclamaţii primite de la cetăţeni sunt referitoare tocmai la spaţiile verzi. Astfel, pentru eficientizarea activităţii şi întreţinerea corespunzătoare a zonele verzi, s-a decis o creştere salarială pentru această categorie de personal.

Potrivit directorului societăţii, Dragoş Magearu, începând cu data de 1 septembrie se va modifica grila de salarizare, salariul tarifar de încadrare fiind de 3.200 lei. Decizia are drept scop atragerea de personal nou, dar şi determinarea personalului existent să rămână.

“Creşterea salarială de acum va fi pentru personalul muncitor de la serviciul Zone Verzi, unde ne confruntăm cu un deficit mare de personal, unde salariile nu erau stabilite în raport cu complexitatea sau dificultatea muncii prestate şi nu erau atractive ”, a declarat Magearu.

Articolul precedentGălăţenii nu îşi ţin în ordine actele de identitate şi sunt atenţionaţi
Articolul următorUn hoţ şi-a văzut fotografia pe facebook şi a decis să se predea