Mitingul PSD şi protestul anti PSD au scos în stradă mii de gălăţeni

Mitingul PSD şi protestul anti PSD au scos în stradă mii de gălăţeni. Despărţiţi de două cordoane de jandarmi, demonstranţii pro şi contra PSD şi-au văzut, fiecare, de treburile lor. 

Au fost două Românii astăzi în stradă la Galaţi. Tabăra membrilor şi simpatizanţilor PSD, adunată pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, nu a surprins prin noutate. Aceleaşi autocare cu numere de Vaslui şi Bacău, pe lângă cele autohtone, aceeaşi oameni obosiţi, vizibil munciţi, arşi de soare, aduşi, majoritatea, în mod organizat la miting.

Nu lipseau bannerele produse industrial, inclusiv pancartele aparţinând diferitelor comune erau la fel, produse, în mod evident, centralizat. Oamenii ţineau în mâini inclusiv aceleaşi sticle de apă, furnizate de organizatori.

Steaguri fluturau, fiind însă strânse, la semnul animatorului Florin Pâslaru, ca să se poată filma venirea oaspeţilor: premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, europarlamentarii PSD Dan Nica (Galaţi) şi Rovana Plumb, Carmen Avram, Lia Olguţa Vasilescu şi alţii.

Pe rând, ei au lansat de la tribună mesaje anti preşedintele Iohannis, anti PNL (chestiune vizibilă şi pe unele pancarte, unde PNL era tăiat) şi anti USR, anti imixtiuni străine, ale UE etc.

Protestul anti PSD, ţinut la distanţă de cordoanele de jandarmi

Mitingul PSD de la Galaţi a produs o impresionantă desfăşurare de forţe de ordine. Pe lângă poliţiştii şi jandarmii gălăţeni, în dispozitiv au mai intrat şi jandarmi aduşi din judeţele Constanţa şi Bacău.

Dincolo de gardurile metalice şi cordoanele de jandarmi, protestatari anti PSD, veniţi, cu toţii, din proprie iniţiativă, au manifestat paşnic, neexistând decât câteva episoade izolate de încercări de rupere a cordoanelor.

Un sens de circulaţie de pe strada Brăilei a fost blocat, pentru mai bine de jumătate de oră, timp în care gălăţenii au încercat să-şi facă auzite mesajele, susţinute de vuvuzele şi fluiere.  Tineri, vârstnice, persoane cu dizabilităţi în cărucior nu au stat acasă, ca să demonstreze că Galaţiul nu mai este în totalitate oraşul roşu de odinioară.

Între 1.000 de 2.000 de protestatari au scandat continuu până la plecarea susţinătorilor PSD, strigând după ei: „Hoţii, hoţii!”.

Apoi, au plecat în marş pe strada Brăilei şi apoi pe Domnească, până la Prefectură, locul unde se desfăşoară de regulă protestele antiguvernamentale.

N. A. Potrivit cifrelor puse la dispoziţie de Jandarmerie, numărul participanţilor la mitingul PSD a fost de 15.000, jumătate din cât susţin organizatorii, iar numărul protestatarilor a fost de 1.200.

Articolul precedent„Galațiul pedalează” îşi va derula duminică a treia ediţie
Articolul următorJandarmi din alte judeţe, veniţi la Galaţi să-i apere pe Dragnea şi Dăncilă