Elevi pleaca de la scoala, la finalul actiunii World Read Aloud Day (Ziua Internationala a Cititului cu Voce Tare), la Scoala nr. 136 din Bucuresti, miercuri, 4 martie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Minivacanţă de ziua Unirii Principatelor, cu voie de la ministrul Educaţiei. Inspectoratele Şcolare Judeţene au primit o informare în această seară, referitoare la suspendarea cursurilor pe 25 ianuarie. 

Inspectoarea generală Mioara Enache a transmis informarea către şcolile din judeţ, cu recomandarea să fie anunţaţi prin orice mijloace elevii. Astfel, și ziua de 25 ianuarie va fi liberă pentru elevi. Inițial, guvernanții stabiliseră că 25 ianuarie va fi lucrătoare, deși era între 24 ianuarie, sărbătoare națională și weekend. „Acum a venit anunțul. Am informat inspectorii să le transmită directorilor. Vineri nu se învață”, a spus Mioara Enache.

Ordinul ministrului Educației a fost emis la solicitarea Ministerului Sănătății, care speră astfel să oprească răspândirea gripei. În ultima săptămână, potrivit statisticilor, numărul de cazuri a crescut cu 20 la sută, fiind posibil să se declare epidemie în toată țara.

Articolul precedentCâțiva români au escrocat prin fraude informatice peste 200 de americani
Articolul următorMedicii de familie din Galaţi au solicitat încă 1.300 de doze de vaccin antigripal