Ministrul transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, împreună cu vicepremierul, Dan Barna, s-au aflat astăzi, 26 august 2021, pe șantierul obiectivului de investiții “Pod Suspendat Brăila”.

Împreună cu E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, țară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relații diplomatice, s-s luat pulsul „la cald” al șantierului, cu Podul, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la finalul anului 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin).

În prezent, se execută lucrări de către asocierea italo-niponă la blocurile de ancoraj unde se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald.

La drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe.

Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBilanț coronavirus 26 august: 953 de cazuri noi
Articolul următorJudecătorii au dispus control judiciar pentru adolescenții care furau dintr-un market din Galați