Mii de gălăţeni, fără curent electric timp de opt ore, după o avarie a Electrica

 

O avarie majoră la reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi care a fost remediată complet după opt ore a afectat, astăzi, părţi din câteva cartiere din municipiul Galaţi.

Începând de dimineaţă, a fost un haos total într-una dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului, cea a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

Toate spaţiile comerciale din zonă au rămas fără curent, bancomatele nu mai funcţionau, nici POS-urile pentru plăţile cu cardul. Evident, foarte afectaţi de lipsa curentului electric au fost şi miile de gălăţeni care locuiesc în zona respectivă, în cartierele Micro 17, 18, 19 şi 20.

Traficul în zonă a fost afectat 

În acelaşi timp, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş, chiar lângă Spital, a rămas la mila Domnului. Semafoarele nu mai funcţionau, maşinile  de toate mărimile venea fără oprire.

Mai mult, câteva lucrări la alveolele de parcare trimiseseră pe prima bandă maşinile anterior parcate acolo. Drept urmare, vizibilitatea în intersecţie era şi mai scăzută. Pietonii trebuia să aştepte şi să ţâşnească în traversare atunci când maşinile se mai răreau. Circulaţia rutieră a fost dată peste cap timp de ore bune.

Ce spune Electrica

Conform unui răspuns al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi, „întreruperile în distribuția energiei electrice înregistrate vineri, 27 iulie 2018, în cartierul Ada Marinescu și zona Kaufland din municipiul Galați au fost cauzate de două cabluri subterane defecte din rețeaua de medie tensiune aparținând SDEE Galați.

Incidentul a fost înregistrat la ora 6,05, iar la ora 10,04 echipele SDEE Galaţi au remediat parțial avaria, repunând sub tensiune o parte din locurile de consum afectate. Avaria a fost remediată total la ora 14,28, duratele de întrerupere rezultate fiind mai mici decât cele impuse de Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice (8 ore în mediul urban)”.
În realitate, avaria a fost înregistrată la 6,05 dimineaţa şi a fost remediată în totalitate la 14,28, deci la 8 ore şi 23 de minute.

 

Articolul precedentUn jandarm gălăţean, accidentat grav pe trecerea de pietoni
Articolul următorPrimul focar de pestă porcină a fost confirmat şi în județul Galați