Mii de bolnavi de cancer din Galaţi şi judeţele limitrofe sunt puși pe drumuri după ce secţia de Radioterapie a Spitalului Județean s-a închis pentru modernizare. Pacienții sunt nevoiți acum să-şi facă tratamentul la alte spitale din țară.

Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați s-a închis pe 1 august, pentru lucrări de modernizare și amplasarea unui acelerator liniar de particule. Lucrările din cadrul proiectului de extindere și reamenajare vor dura trei luni.

„Pacienții au fost informaţi despre închiderea temporară a secției şi au primit date despre centrele unde îşi pot continua tratamentul în următoarea perioadă, respectiv Iași, București, Bacău, Brașov și Cluj-Napoca”, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, managerul spitalului gălăţean, Valentina Alina Dobrea.

La 1 august, la Spitalul Județean din Galați, aproximativ 10.000 de persoane din zona de sud-est a țării primeau tratament prin radioterapie sau figurau în bazele de date cu afecțiuni oncologice.

La finalul lunii octombrie, Spitalul Județean din Galați va avea o secție de Radioterapie dotată la standarde europene. Proiectul are două componente și presupune construcţia unei clădiri și modernizarea spațiilor existente. Noua clădire va costa peste 5 milioane de lei, va fi realizată cu fonduri de la Consiliul Județean și va avea camere de iradiere și comandă, cabinete medicale, lift, sală de recepție, vestiare, grupuri sanitare și căi de acces subterane și supraterane. Cea de-a doua componentă a proiectului este asigurată de Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială, și presupune achiziționarea unui accelerator liniar de particule și amenajarea buncărului în care va fi montat aparatul.

Articolul precedentMinistrul Educației a decis refacerea acoperişului şcolii din comuna gălăţeană Bălăşeşti
Articolul următorFotbaliştii de la Oţelul Galaţi au câştigat meciul amical cu Sportul Chiscani