Aproape 2.200 de amenzi au fost date de poliţiştii de la Circulaţie, în perioada 29 octombrie – 04 noiembrie, pe raza judeţului Galaţi.

Cele mai multe sancţiuni fiind aplicate şoferilor care nu purtau centura de siguranţă sau au călcat prea tare pedala de acceleraţie.

Astfel, în 530 de cazuri, procesele verbale au ajuns la şoferi prinşi că au depăşit limita de viteză, iar pentru 679 de conducători auto amenzile au aplicate deoarece nu purtau centurile de siguranţă.
63 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor depistaţi la volan într-o uşoară stare de ebrietate, în timp ce 12 conducători auto, cu alcoolemii mari, s-au ales cu dosare penale.

228 de şoferi care au pornit la drum fără a avea actele la ei au fost de asemenea sancţionaţi. 20 de conducători auto au luat amendă fiindcă au efectuat depăşiri neregulamentare Alţi 67 au folosit telefoanele mobile în timp ce se aflau în trafic şi au fost sancţionaţi conform legii.

Au primit amendă şi 37 de pietoni care traversau neregulamentar.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în Galaţi se apropie de 690.000 de lei. 124 de şoferi au rămas fără permise, iar alţi 72, fără certificatele de înmatriculare. Pentru trei gălăţeni care au urcat la volan, deşi nu aveau permis, întâlnirea cu poliţiştii s-a lăsat cu dosar penal pentru conducere fără carnet. Acelaşi lucru l-au păţit încă trei şoferi care au fost depistaţi în trafic având permisul de conducere suspendat.

 

Articolul precedentPeste 500 de amenzi într-o lună pentru parcare neregulamentară în Galaţi
Articolul următorS-a îmbătat, s-a urcat la volan și i-a distrus gardul unui cetățean