Joi, 16 septembrie, în Sala Sporturilor din Galați s-au desfășurat meciurile din prima zi a Cupei Arcada 2021 la volei masculin, competiția la care participă pe lângă CSM Arcada Galați, alte două echipe din Divizia A1 a României, CSA Steaua București și SCM U Craiova, dar și Vojvodina Novi Sad.

Primul joc de la Cupa Arcada 2021între CSA Steaua și Vojvodina Novi Sad, a avut primele două seturi foarte echilibrate, bucureștenii reușind să se impună de fiecare dată după schimburi de mingi spectaculoase. A treia rundă a fost adjudecată mai ușor, steliștii asigurându-și un ecart liniștitor. Steaua s-a impus în fața sîrbilor în trei seturi, dar Vojvodina nu a folosit mai mulți dintre titulari.

În cel de-al doilea meci al primei zile s-au întâlnit Arcada Galați celor de la SCM U Craiova. Meciul a fost unul spectaculos, terminat cu victoria în cinci seturi a echipei antrenate de Sergiu Stancu.

Lipsiți de aportul lui Raić și Šestan, așteptați astăzi după ce au participat la Europene cu naționala Croației, gălățenii și-au adjudecat primul set. Au urmat altele două în care mai buni au fost craiovenii, deși în cel de-al treilea mai aproape de finiș păreau elevii lui Stancu. Gălățenii au câștigat setul 4 cu 25-20 și au trimis meciul în decisiv. Cu tânărul Rață în zi bună, Arcada a refăcut un handicap de câteva puncte și a condus cu 14-12, dar a irosit acele două mingi de meci. Și-a mai creat încă șase, abia pe ultima reușind s-o fructifice și să câștige meciul cu oltenii.

CSM Arcada Galați:

Titulari: Talpă, Bissette, Rangel, Toro, Bala, Rață – Kantor

Rezerve: Butnaru, Darlaczi, Teleleu, Cristudor, Magdaș

Antrenor principal: Sergiu Stancu

Astăzi, de la ora 17.00, se joacă meciul CSA Steaua – SCM U Craiova, iar de la ora 19.00 CSM Arcada Galați va juca cu Vojvodina Novi Sad.

Sursa: Realitatea de Galati