Manifestările programate la Galaţi cu ocazia Zilei Naţionale

Parada militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie se va defsăşura la "Potcoava", de la ora 13.40

Manifestările programate la Galaţi pe data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, vor avea loc în patru locuri distincte din oraş.

Primul eveniment al zilei, un Te Deum la care vor participa şi copii de la Şcoala Nr. 7 din Galaţi, în costume tradiţionale, va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală, de la ora 10.00.

În continuare, ceremoniile, organizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Galaţi, se vor muta la Mausoleul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”. De la ora 11.00 este programată întâmpinarea oficialităţilor şi intonarea Imnului de Stat, urmate de un serviciu religios. De la ora 11.15, instituţiile şi organizaţiile gălăţene vor depune coroane de flori la mausoleu.

Esplanada de la „Potcoava de Aur” va găzdui, de la ora 13.00, un ceremonial şi o paradă militară. Evenimentul va începe tot cu întâmpinarea oficialităţilor şi intonarea Imnului de Stat, după care sunt programate câteva alocuţiuni. De la ora 13.15 se va desfăşura un moment artistic de circa 20 de minute, susţinut de corul Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” şi artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Cel mai spectaculos moment al manifestărilor de la „Potcoava” se anunţă a fi parada militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie, care va începe la ora 13.40 şi va dura circa 40 de minute.

După lăsarea întunericului, de la ora 17.00, se va desfăşura tradiţionala retragere cu torţe a militarilor, care vor parcurge traseul Parcul „Cloşca” – strada Brăilei – Monumentul Regimentului 11 Siret.

Articolul precedentAntonia, Lidia Buble și mulți alții vor cânta la Zilele Galațiului 2018
Articolul următorFotbaliştii de la Oţelul au încheiat sezonul cu o victorie la limită