Malul gălăţean al Dunării, sufocat de gunoaie şi cadavre de animale

Malul gălăţean al Dunării este sufocat de gunoaie şi cadavre de animale, după ce inundaţiile din ultimele zile au adus toată mizeria strânsă în amonte sau pe afluenţi.

Apele au adunat la mal butuci, crengi rupte, sticle, recipiente din plastic, animale moarte, toate depunându-se la pontoanele de acostare de la Trecere bac şi din portul de ambarcaţiuni uşoare. Angajaţii firmei locale de salubritate au început să cureţe zona, dar acţiunea se desfăşoară anevoios, din cauza cantităţii foarte mari de gunoaie.

Militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au intervenit cu bărcile pentru scoaterea animalelor moarte, care reprezintă focare de infecţie. „Pompierii au strâns 11 leşuri de câini, porci, capre şi oi. Acestea au fost predate Direcţiei de Sănătate Publică, pentru analize şi incinerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

În acelaşi timp, operatorii economici care au puncte de lucru pe malul Dunării riscă amenzi usturătoare dacă nu fac curățenie. „O să le dau câteva zile ca să aibă timp să găsească utilaje. Sancțiunea este între 50.000 de lei și 100.000 lei”, a declarat directorul Gărzii de Mediu Galați, Marian Mocanu.

Articolul precedentExplozie de culoare în weekend la Expo Flora – ediția XXIV
Articolul următorUn cetăţean român căutat în Franţa, depistat la vama Oancea