Mâine, timp de două ore, grevă de avertisment la Transurb.  Potrivit legii, 30 la sută din activitate va fi asigurată, prin efectuarea curselor convenție și, parțial, a unor trasee.  

Trebuie menționat că Sindicatul Șoferilor Liberi din Transurb, care a organizat protestul, nu a ales un interval orar foarte aglomerat. Greva de avertisment se va desfășura între orele 12,00 și 14,00.

Pe lângă cursele convenţie, trei trasee de autobuz, unul de troleibuz şi unul de tramvai vor fi acoperite.  Numărul mijloacelor de transport de pe aceste trasee va fi, însă, mult diminuat.

Afișe în toate mijloacele de transport și pe cabinele de bilete

Președintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda, a explicat ce măsuri au fost luate pentru informarea cetățenilor.
În toate mijloacele de transport, dar şi pe cabinele de bilete ale societăţii vor fi lipite afişe cu mesajul „Grevă de avertisment”, data şi ora, vineri 10 mai 2019, ora 12,00 – 14,00.
Afișele conțin, pe scurt, și motivele protestului: „lipsa investiţiilor de orice fel în ultimii cinci ani; parc auto vechi, cu uzură excesivă, parc auto insuficient, condiţii de muncă precare, salarii mici”.
În afara curselor convenţie, vor mai fi acoperite, parțial, potrivit liderului de sindicat, câteva trasee de transport.

Traseul 102

Troleibuzele de pe linia 102 va circula în cele două ore de grevă de avertisment, dar în program de weekend, adică la jumătate din numărul celor care ar fi trebuit să fie pe trasee, conform diagramei. În ceea ce priveşte celelalte troleibuze, ele se vor încadra cu 10-15 minute pe traseu, astfel încât ora 14,00 să le prindă deja în activitate.

Traseele 10, 11 și 26

Pe Traseul nr. 11, una dintre rutele fierbinţi ale Galaţiului, vor circula şase maşini. Pe Traseul 10, din patru autobuze va circula unul singur, cu plecare la ora 13,00 din cartierul Cantemir.
Şi pe traseul 26 va circula tot un singur autobuz cu plecare din Micro 13. De asemenea, vor mai circula patru din cele opt tramvaie, pe axa nord-sud, la Traseul 39.

 

Articolul precedentGăsit mort în casă, de executorii veniţi să-l evacueze
Articolul următorAccident mortal la Independența, al doilea în județ în mai puțin de 24 de ore