Mâine, 16 august, va avea loc prima probă din cadrul examenului de bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, la limba și literatura română. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Pe 17 august, va avea loc proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie. Pe 18 august, se va da proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele iniţiale se vor afișa pe 31 august, iar cele finale, după contestații, pe 3 septembrie.

Proba va începe la ora 9,00 și va dura trei ore. Probele de examen vor fi supravegheate video. Pentru rezolvarea subiectelor candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Este interzisă introducerea în sălile examen a unor obiecte, precum ghiozdane, poșete, precum și accesul cu orice fel de lucrări – manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. Este interzis, de asemenea, să se intre în sală cu telefonul mobil.

Pentru judeţul Galaţi, au fost stabilite cinci centre de examen. La Liceul Tehnologic „Ov. Caledoniu” din Tecuci au fost arondaţi elevii de la Corod, Cudalbi şi cei de la „Elena Caragiani” Tecuci. La Colegiul de Agricultură şi Economie Tecuci vor da examen restanţierii de la „Spiru Haret” şi „Calistrat Hogaş”, ambele din Tecuci. La Liceul Tehnologic „Carol I” vor merge şi elevii de la „Dumitru Moţoc”, „Eliade”, „Paul Dimo”, „Aurel Vlaicu”, „Racoviţă”, dar şi cei de la Pechea şi Tudor Vladimirescu. La „Radu Negru” au fost arondaţi şi candidaţii de la „Anghel Saligny”, „Dimitrie Cuclin”, Sportiv, Auto, „Sf. Maria” şi Colegiul „C. Negri”. La Colegiul „Elena Doamna” vor susţine probele scrise şi elevii de la Seminarul Teologic, Colegiul Economic, „Dunărea”, Marină, CNVA, CNMK, „Cuza”, Liceul Particular „Marin Coman”, dar şi cei din Bereşti şi Tg. Bujor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentStrategie în alb și negru
Articolul următorLudovic Orban vine la Realitatea PLUS! Ediție incendiară 100% cu dezvăluirile din scandalul momentului în PNL