Mai mulţi producători şi procesatori în agricultura ecologică la Galaţi. Agricultura ecologică produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene, Valentin Huciu, în 2019 se înregistrează mai mulţi producători şi procesatori din agricultura ecologică la Galaţi.

„Avem 150 de producători, cu o suprafaţă totală de 17.000 de hectare. Mai avem şase procesatori, cinci comercianţi, un procesator în acvacultură şi, de asemenea, 5.500 de familii de albine înscrise în agricultura ecologică”, a afirmat Huciu.

234 de fermieri s-au înscris în „programul Lâna”, urmând să livreze 285 tone de lână din rasele ţurcană, ţigaie şi merinos.

Hrană mai curată, mai bună pentru oameni

„Agricultură ecologică”, termen protejat şi atribuit de U.E României este similar cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” din alte state UE.

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman. În plus, acest tip de agricultură conservă mediul.

În perioda de producţie la fermă se interzice utilizarea organismelor modificate genetic,  a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor etc.

În etapa de procesare a alimentelor se interzice folosirea aditivilor alimentari, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză.

Agricultura ecologică contribuie la dezvoltarea durabilă a agriculturii, la creşterea activităţilor economice şi la dezvoltarea spaţiului rural.

Articolul precedentPeste 3.900 de elevi din Galaţi s-au înscris la Evaluarea Naţională
Articolul următorTransportul local de persoane din Galaţi trece la programul de vară