Lucrări urgente la reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Pe durata execuţiei se va asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor afectaţi.

Lucrări de intervenţie în primă urgenţă pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă de pe strada Brăilei, tronson bloc B7-R3-B6-R4 – strada Roşiori, au fost demarate ieri, potrivit anunţului făcut de Primăria municipiului Galaţi şi de societatea Apă Canal.

„Lucrările la reţeaua de apă, în valoare de aproximativ 350.000 de lei, sunt executate de AEG Tehnology, în contextul reabilitării extinse a zonei centrale a oraşului, având în vedere că municipalitatea are în plan pentru anul viitor şi modernizarea zonei de la Potcoava de Aur către Trei Star”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei.

Se va lucra atât timp cât o permit condiţiile meteo

Intervenţiile, inclusiv reparaţii la căminele de vane existente, se desfăşoară, potrivit sursei citate, în regim de urgenţă. ele vor continua atât timp cât o permit condiţiile meteo. Pe durata execuţiei, prin tronsoane de conducte provizorii, se va asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor afectaţi. Dacă lucrările vor presupune oprirea apei, clienţii societăţii Apă-Canal vor fi anunţaţi în timp util.
Administraţia locală reaminteşte că, în anul 2018, a fost reabilitată conducta magistrală de apă Dn 400mm de pe strada Brăilei pe tronsonul cuprins între blocurile R1 – B8 – R3. Conducta magistrală de apă potabilă propusă acum pentru reabilitare asigură alimentarea cu apă a cartierului Mazepa I şi a fost pusă în funcţiune în anul 1979, având durata expirată şi costuri de operare în creştere.