În ședința de miercuri, 11 ianuarie 2023, Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind aprobarea amplasamentului şi declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Reducerea riscului la inundații a municipiului Tecuci, judeţul Galaţi”

Actul normativ aprobă lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii situate pe raza localității Tecuci din județul Galați, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.

Obiectivul de investiții este important pentru reducerea riscurilor la inundații, iar lucrările care se realizează în cadrul acestui obiectiv de investiții se încadrează în strategia privind “Planul pentru Prevenirea, Protecția și Diminuarea Efectelor Inundațiilor în Spațiul Hidrografic Prut -Bârlad”.

Suma aferentă despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică este de 479.343 lei pentru 38 de imobile proprietate privată cu suprafața totală de 159.781 mp.

Suma necesară plății despăgubirilor se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCod galben de polei
Articolul următor„Zilele Eminesciene, la Galați”, evenimente care marchează împlinirea a 173 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu