Locomotiva unui tren personal a luat foc în apropierea Galațiului. Incidentul a avut loc ieri seară, la circa 20 de kilometri de municipiu.

Potrivit pompierilor, un tren personal care  circula pe ruta Mărășești-Galați a oprit în câmp, în jurul orei 18,00, pe raza localității Vasile Alecsandri, după ce mecanicul a observat că din locomotivă ieșea un fum gros.

A sunat imediat la 112, la fața locului deplasându-se patru autospeciale de stingere a incendiilor de la ISU Galați și o ambulanță SMURD. La fața locului, echipajele de intervenție au găsit un mic incendiu, lichidat fără probleme.

”A fost un incendiu la partea electrică a locomotivei. Mecanicul locomotivei a intervenit cu extinctorul din dotarea locomotivei, a limitat, au venit și echipajele noastre. Incendiul a fost localizat și lichidat la nivelul locomotivei și a motoarelor. Nu a fost pusă viața în pericol a pasagerilor, au fost aproximativ 200 de persoane. Cauza probabilă a incendiului este o defecțiune la sistemul electric al locomotivei , probabil un scurt-circuit”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați

Călătorii erau și speriați, și supărați că au fost nevoiți să coboare din tren așa aproape de casă. Unii au ieșit la șosea pentru a căuta variante alternative să ajungă la Galați, alții au așteptat ca la fața locului să fie adusă o altă locomotivă care să o înlocuiască pe cea defectă.

 

Articolul precedentCSM Galați a debutat fulminant în semifinalele de hochei
Articolul următorCăutat pentru viol în Austria, a fost prins în comuna Oancea