Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” va fi modernizat cu fonduri europene accesate de Primărie.

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” va fi modernizat cu fonduri europene de aproximativ 380.000 de euro. Contractul a fost atribuit de Primărie și urmează ca lucrările să înceapă, obiectivul acestora fiind scăderea consumului de energie primară și scăderea producerii de gaze cu efect de seră, dar și creșterea performaței energetice.

Se vor realiza lucrări de termoizolare a pereților exteriori, de izolare a planșeului peste ultimul etaj și a planșeului peste subsol. De asemenea, se va înlocui tâmplăria exterioară veche cu sisteme noi din PVC, va fi montat un sistem de panouri termosolare și pompă de căldură. Vor fi refăcute instalațiile de încălzire și instalațiile de iluminat, vor fi refăcute tencuielile degradate din interior și exterior, se vor realiza lucrări de reparare a trotuarelor de protecție, lucrări aferente cerințelor fundamentale de securitate la incendiu, se vor face finisaje interioare în zonele de intervenție și se va înlocui instalația de distribuție a apei reci și a colectoarelor de apă menajeră.

Firma care a depus oferta câștigătoare este S.C. STILOTERM S.R.L. Valoarea contractului este de 1.258.268,40 lei fără TVA, iar termenul de realizare este de 12 luni calendaristice, din care două luni sunt pentru proiectare și zece luni pentru execuție. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 1.912.267,50 lei, din care 1.845.264,36 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă.