Liberty Steel vrea să investească în Combinatul Siderurgic. Aproape jumătate din cele peste 400 de milioane de dolari pentru oţelăriile recent preluate vin la Galaţi.

Liberty Steel – parte a GFC Alliance, aparţinând lui Sanjeev Gupta – care recent a achiziţionat combinatului siderurgic de la Galaţi, are în plan investiţii în oţelăriile pe care le-a preluat de la ArcelorMittal. Informaţiile au fost confirmate de directorul executiv (CEO) Liberty Steel, Jon Bolton, pentru agenţia de ştiri Bloomberg.

Potrivit managerului Liberty Steel, Jon Bolton, peste 400 milioane de euro vor fi investite în următorii cinci ani în cele şapte oţelării preluate de la ArcelorMittal. Scopul este să se menţină capacităţile de producţie şi să se extindă gama de produse, inclusiv prin realizarea mai multe produse de calitate ridicată. Bolton a subliniat că aproape jumătate din aceste investiţii vor fi făcute la combinatul de la Galaţi. Potrivit acestuia, perspectivele de creştere din România sunt mai bune decât în alte părţi ale Europei.

„Evaluăm în mod continuu modul în care condiţiile comerciale internaţionale ne afectează operaţiunile, însă credem că operaţiunile noastre din Europa continentală sunt bine poziţionate pentru a face faţă oricărui impact negativ. Ne aşteptăm ca pieţele cheie pentru operaţiunile pe care le-am achiziţionat recent în Europa să înregistreze performanţe peste media europeană, de exemplu România va înregistra o creştere de 3,1 la sută”, a spus Bolton.

Obiective pe piaţa oţelului

În luna iulie a acestui an, Liberty Steel a plătit 740 milioane euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. În prezent Liberty Steel, parte din grupul GFG Alliance deţinut de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la aproximativ 30.000 de angajaţi.

Compania intenţionează să majoreze vânzările noilor sale combinate cu 50 la sută până în 2022 şi vrea ca guvernele să crească investiţiile în infrastructură şi energie pentru a susţine creşterea economică şi avansul industriei oţelului. În declaraţiile acordate Bloomberg, Bolton a apreciat că există progrese reale în Cehia şi România.

„O industrie siderurgică revigorată în aceste ţări va susţine lanţurile de aprovizionare, va stimula dezvoltarea de noi surse sustenabile de energie, va crea şi păstra noi locuri de muncă calificate şi va crea un viitor mai sustenabil şi mai competitiv pentru industrie”, a mai spus directorul Liberty Steel.

Odată cu preluare efectivă de către Liberty Steel, în luna iulie, combinatul de la Galaţi a intrat într-o evaluare a activelor şi operaţiunilor. La finalul acestia, după 100 de zile, pe la mijlocul lunii octombrie, urmează să fie fixate planurile detaliate de derulare a investiţiilor şi a viitoarei strategii de piaţă. Producţia combinatului de la Galaţi a crescut cu 15 la sută în primele şase luni din 2019.

Articolul precedentIncendiu puternic noaptea trecută, la o gospodărie din Matca
Articolul următorZeci de rable, ridicate de pe domeniul public de Primăria Galaţi