Liberty House și-a prezentat planurile privind combinatul siderurgic de la Galaţi

Compania britanică şi-a asumat majorarea cu un milion de tone de oţel a capacităţii combinatului, până în 2021-2022

Liberty House și-a prezentat planurile privind combinatul siderurgic de la Galaţi, în cadrul unei întâlniri pe care directorul general al companiei a avut-o cu vicepremierul Viorel Ştefan. Discuţiile au avut loc la Bucureşti, în cursul zilei de joi, 25 octombrie, grupul britanic fiind reprezentat de Jon Bolton, Chief Executive Officer (CEO) al firmei.

Liberty House şi-a anunţat intenţia de a creşte producţia combinatului gălăţean, pe care-l va achiziţiona de la grupul ArcelorMittal. Jon Bolton şi-a asumat un plan de majorare cu un milion de tone de oţel a capacităţii combinatului, până în 2021-2022. De asemenea, grupul britanic are în intenţie creşterea investiţiilor în producţia de rulouri laminate la cald.

„Jon Bolton a discutat cu domnul Viorel Ștefan și despre oportunitățile pe care le oferă colaborarea cu Guvernul României pentru a susține planurile ambițioase de creștere și de investiții în infrastructură. Aceste oportunități includ, pe de o parte, creșterea capacității de producție a combinatului, iar pe de altă parte, investițiile în educație, cercetare și dezvoltare precum și explorarea potențialului de a crea noi produse din oțel cu o valoare adăugată”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty House.

Conform oficialilor grupului, Liberty House fabrică produse ce pot completa oferta combinatului de la Galați. Aceste produse includ produse tubulare pentru petrol și gaze naturale, șine pentru căi ferate, produse speciale pentru industria aviatică și de apărare.

„Pentru Liberty House, relația cu Guvernul României este foarte importantă și există deschidere pentru colaborări viitoare”, mai precizează comunicatul grupului britanic.

Finalizarea procesului de achiziție de către Liberty House a combinatelor de la Ostrava, Galaţi, Skopje și Piombino depinde de finalizarea achiziției combinatului Ilva de către Arcelor Mittal și  este condiționat de aprobarea Uniunii Europene.