Printre gălăţenii care au avut cel mai mult de suferit după ploaia violentă de azi noapte s-au numărat localnicii din comuna Smârdan, de lângă municipiul reşedinţă de judeţ. Aici s-au înregistrat pagube considerabile: mai multe case și curți au fost inundate, dar cea mai periculoasa s-a dovedit a fi grindina de mari dimensiuni care a provocat numeroase pereţii caselor, acoperişurile, geamurile maşinilor, dar şi culturile agricole. Nici păsările nu au scăpat de prăpăd, mai ales că localnicii au fost atât de speriaţi de furtuna violentă, încât nu au ieşit din case nici măcar pentru a-şi salva animalele. ”Aveam 70 de pui. Nu am avut cum să ieșim să le dăm drumul. Au murit înecați. Ne-au distrus tot”, ne-a povestit o localnică. Apa a inundat mai multe gospodării, precum și dispensarul din Smârdan. 

În ceea ce priveşte maşinile avariate, dacă nu au asigurări tip CASCO, proprietarii vor fi nevoiţi să plătească reparaţiile din propriul buzunar. ” Ambele mașini sunt distruse. Nu eram acasă, iar când am venit am văzut. Nu am asigurare la mașini, nu știu cât va fi reparația”, ne-a spus un tânăr.

Oamenii din Smârdan spun că n-au mai văzut aşa furtună şi mai cu seamă o asemenea viitură, atât de puternică încât a făcut şanţ în asflat. ”Ne-am speriat îngrozitor. Ne era frică că ne sparge și geamurile. Grindina era ca un ou de prepeliţă, dacă nu și mai mare. Ne-am sperit cum se auzea viitura. Nu a mai rămas nimic”, ne-a spus o femeie.

”Am casa aici de 52 de ani, dar așa ceva nu am mai văzut. A fost viitură mare”, ne-a mărturist o altă localnică.

Oamenii evaluează acum distrugerile, făcând eforturi să mai salveze câte ceva din lucrurile împotmolite în noroi.

Articolul precedentTerasament CFR spălat de viitură în judeţul Galaţi
Articolul următorReîntâlnire cu Galaţiul anului 1918