Azi noapte, în jurul orei 00.40, polițiștii Postului de Poliție Pechea au observat un autoturism care circula pe o stradă din localitate. Având în vedere că, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă circulația persoanelor, fără un motiv întemeiat, polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, punând în funcțiune semnalele acustice și luminoase. Conducătorul auto nu a respectat semnalele de oprire, mărind viteza și, la intersecția cu D.J. 251, a acroșatul podețul din fața unei locuințe și gardul împrejmuitor al acesteia, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul, de 26 de ani, aflat la volan a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.Totodată, întrucât acesta prezenta o stare emotivă suspectă, specifică consumului de substanțe psihoactive, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în autoturism au mai fost identificate alte două persoane, toți ocupanții fiind sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare totală de 4000 de lei.

Sursa: Realitatea de Galati