La Galați, au fost strânse, în perioada 13-20 octombrie, aproximativ 8.500 de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Acțiunea de informare şi colectare a fost organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec și partenerul local Ecosal. 14 dintre participanții din Galați au fost şi norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată cu ocazia acțiunii.
Cetățenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou pot suna gratuit la TelVerde 0800 444 800 – serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acesta este un serviciu permanent de care cetățenii din Galați pot beneficia, printr-un simplu apel.

Asociaţia RoRec informează, pe site-ul propriu, că ea colectează orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente. Toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, se colectează aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii.

 

Articolul precedentO fată de 12 ani, șantajată sexual de un individ de 18 ani din Giurgiu
Articolul următorDoi muncitori găsiți în stare de inconștiență într-un colector de ape uzate