Kiricenko a marcat pentru două victorii istorice ale hocheiștilor români

„Gălăţeanul” Vitali Kiricenko a marcat pentru două victorii istorice ale hocheiștilor români, în fața puternicelor reprezentative ale Ucrainei şi Poloniei.

În cadrul unui turneu amical disputat în weekend la Kiev, echipa naţională de hochei pe gheaţă a României a învins Polonia cu scorul de 2-0 şi Ucraina cu scorul de 3-0. Vitali Kiricenko a înscris în ambele partide câte un gol, pentru 2-0 cu Ucraina şi tot pentru 2-0 cu Polonia. Pentru reprezentativa română au mai marcat: Fodor Csanad 2 şi Molnar Zsombor.

În istoria meciurilor directe, România nu învinsese niciodată Ucraina, bilanţul fiind de 17 înfrângeri din 17 meciuri disputate (golaveraj 9-113). În disputele cu Polonia, românii au mai obţinut rezultate pozitive, însă ultimul succes într-un joc amical data din 1980, iar ultima victorie oficială fusese obţinută în 1963.

În echipa României au evoluat patru hocheişti de la CSM Galaţi: Adrian Irimia, Anton Butocinov, Evgheni Emelianenko şi Vitali Kiricenko – ultimii trei fiind ucraineni care au primit cetăţenia română.

Turneul de la Kiev a fost o etapă de pregătire pentru Campionatul Mondial Divizia I, Grupa B, de la Tallin (Estonia). La competiţia mondială din perioada 28 aprilie – 4 mai, România va avea ca adversare echipele naţionale din Polonia, Japonia, Estonia, Ucraina și Olanda.

Articolul precedentExpoziţie de pastel şi tapiserie Cela Neamţu, la Galaţi
Articolul următorStrada Brăilei va intra în reparaţie capitală anul acesta