Judeţul Galaţi se află sub Cod portocaliu de ploi torenţiale

Judeţul Galaţi se află sub Cod portocaliu de ploi torenţiale, începând de vineri, 31 mai, ora 15.00, până sâmbătă, 1 iunie, ora 10.00.

Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată în 23 de judeţe, printre care şi Galaţiul. Conform meteorologilor, sunt aşteptate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40-50 litri/mp şi pe arii restrânse 60-80 litri/mp.

Zonele vizate sunt cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, sudul Moldovei, nordul Olteniei și zona Carpaților Meridionali. În acelaşi timp, cu excepţia zonei de nord-vest a ţării, în celalalte judeţe a intrat în vigoare o atenționare Cod galben pentru fenomenele menţionate.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, peste 7.000 de pompieri, polițiști și jandarmi sunt pregătiți să acționeze, în cazul în care situația o va impune. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente.

Instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi în următoarele zile, în cea mai mare parte a ţării.

Articolul precedentFestivalul gălăţean de folk „Baladele Dunării” a ajuns la ediţia a 21-a
Articolul următorCopiii Galaţiului, sărbătoriţi în parcul de lângă Consiliul Judeţean