În Consiliul local Galaţi, în loc să se proecupe exclusiv de luarea deciziilor privind soarta oraşului, consilierii se joacă de-a uite-o, nu e cu mandatele.

În şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local Galaţi, Victor Malinovici, care şi-a câştigat mandatul în instanţă, a depus jurământul de ales local, iar la finalul întrunirii şi-a anunţat demisia.

Situaţia, cel puţin neobişnuită, este determinată de schimbările apărute, după alegeri, în  UNPR, care s-a despărţit în două aripi.

În ianuarie 2017, aleşii au trebuit să decidă pe cine validează consilier local, în locul lui Marius Stan, în condiţiile în care pe mesele lor ajunseseră două adrese, ambele cu antetul şi cu ştampila UNPR, dar semnate de preşedinţi diferiţi. Un document cerea validarea lui Victor Malinovici, celălalt îl nominaliza pe Ilie Gheţu, precizând că Victor Malinovici a fost exclus din UNPR. În sala de şedinţe se aflau atât Gheţu, cât şi Malinovici, dar Comisia de Validare a CL a optat pentru primul.

Victor Malinovici a decis atunci să se adreseze instanţei, care i-a dat câştig de cauză. Aleşii locali au pus ieri în aplicare Decizia nr. 2017/2018 a Curţii de Apel Galaţi. Instanţa a dispus anularea Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 7/26.01.2017, prin care Ilie Gheţu a fost validat consilier local UNPR şi i-a obligat pe consilieri să-l valideze pe Victor Malinovici.

Malinovici a depus jurământul, apoi a demisionat

Victor Malinovici a depus jurământul de consilier local şi a luat loc la masa aleşilor.

Nu a luat parte la votul celor 46 de proiecte de hotărâre, motivând că nu le cunoaşte conţinutul. La finalul şedinţei, după ce a catalogat întrunirea drept „spectacol grotesc”, reamintind situaţia neplăcută în care a fost pus în ianuarie 2017, când a fost invalidat fără a fi întrebat dacă are ceva de spus, şi-a anunţat, verbal, demisia.

Acum, nu rămâne de văzut decât dacă Ilie Gheţu va redeveni consilier local în urma demisiei lui Malinovici.

Articolul precedentFotbaliștii de la Oțelul Galaţi, la prima înfrângere din acest sezon
Articolul următorO şoferiţă din Galaţi a avut astăzi mare ghinion: a dat cu spatele fără să se asigure şi a lovit o maşină de poliţie oprită la semafor. Culmea ghinionului la volan: a dat cu spatele şi a lovit o maşină de poliţie