În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 250 de jandarmi gălățeni s-au aflat în stradă unde au asigurat și menținut ordinea publică.

În weekendul Paștelui ortodox, jandarmii gălățeni au executat 71 misiuni pentru menținere ordinii publice, verificarea respectării măsurilor epidemiologice ce au avut ca scop prevenirea infecțiilor cu COVID-19 de către cetățeni cât și pentru asigurarea ordinii publice la manifestări sportive și religioase. Pe timpul misiunilor, jandarmii au verificat 21 de persoane asupra cărora s-a dispus izolarea la domiciliu.

Jandarmii gălățeni au intervenit și au acordat sprijin cetățenilor la 11 apeluri la 112 sau prin dispeceratul jandarmeriei. Au fost aplicate 62 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.800 lei, dintre care 48 sancțiuni au fost avertismente scrise.

Sancțiunile au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool în locuri publice, tulburarea liniștii locatarilor, nerespectarea măsurilor de protecție epidemiologică stabilite de Legea 55/2020.

Sursa: Realitatea de Galati