Jandarmi din alte judeţe, veniţi la Galaţi să-i apere pe Dragnea şi Dăncilă

Jandarmi din alte judeţe, veniţi la Galaţi să-i apere pe Dragnea şi Dăncilă. Premierul a făcut o scurtă baie de mulţime printre simpatizanţi, cu SPP-ul alături. 

Mitingul PSD de la Galaţi a produs o impresionantă desfăşurare de forţe de ordine. Pe lângă poliţiştii şi jandarmii gălăţeni, au fost mobilizaţi şi jandarmi de la Inspectoratele Judeţene Bacău şi Constanţa. De asemenea, prezenţa la Galaţi a premierului Viorica Dăncilă a însemnată că şi SPP-ul s-a aflat la datorie.

Înainte de a urca pe scenă, Viorica Dăncilă a făcut o baie de mulţime printre simpatizanţi, cu agenţii SPP alături. Animatorul gălăţean Florin Pâslaru, fost deputat PSD, actualmente consilierul lui Liviu Dragnea, a uitat însă să anunţe la microfon prezenţa premierului, amintindu-şi abia când a văzut-o aproape de scenă. În schimb, s-au bucurat de prezentare Liviu Dragnea şi Dan Nica.

La final, şefii PSD au ieşit pe uşa din spate 

Este greu de apreciat exact câţi participanţi au fost la miting, PSD a anunţat 30.000, jandarmeria a numărat 15.000, alte surse de la faţa locului au spus 6.000-7.000, cert este că, per total, au fost mai puţini decât se aşteptau organizatorii.

La finalul, mitingului, şefii din PSD au fost nevoiţi să iasă din perimetru prin spatele casei de Cultură, potrivit unor surse, fiindcă în faţă de aflau protestatarii anti PSD.

Aceştia au încercat să împingă cordoanele de jandarmi, care însă i-au ţinut pe loc, pentru a se evita o confruntare directă.

Chiar şi aşa, o parte dintre participanţii la miting de la Tecuci, care se îndreptau către un autocar parcat în spatele protestatarilor, au primit sticle goale de plastic în cap de la protestatari.