Consiliul Județean Galați anunță că a finalizat modernizarea a 21,5 km de pe DJ252, pe ruta Movileni – Furcenii Noi – Furcenii Vechi – Cosmești – Nicorești – Buciumeni. DJ252 este unul dintre cele mai circulate drumuri județene, care leagă centrul și vestul județului, precum și DN25 (Galați -Tecuci) de DN24 (Tecuci – Tișița).

Au fost realizate, pentru prima oară în ultimele decenii, ample lucrări de reabilitare și modernizare. Pe tronsoanele în care s-a intervenit, fundația drumului a fost consolidată, iar partea carosabilă a fost lărgită la 6,5 metri. De asemenea, au fost reabilitate podurile și podețele, au fost realizate sisteme de colectare a apelor pluviale și au fost amenajate stații pentru transportul public de persoane. În plus, pentru stratul de uzură s-a folosit o mixtură asfaltică stabilizată cu polimeri, ceea ce înseamnă o rezistenţă mai mare la uzură şi variaţii de temperatură.

Valoarea totală a investiţiei este de aproape 44 de milioane de lei, fonduri europene prin POR 2014-2020.

În cadrul acestei investiţii s-au realizat: peste 80 de podețe reabilitate sau înlocuite, pod modernizat la Nicorești, pistă de biciclete la Nicorești – 2,95 km, șanțuri de beton pentru colectarea apelor pluviale – 15 km, nouă stații pentru transportul public de persoane, marcaje rutiere şi parapeţi de protecţie, 229 de indicatoare rutiere, 20 de treceri de pietoni semnalizate și 31 de stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

„În cel mai scurt timp, vor demara lucrări de asfaltare pe mai multe tronsoane de drum județean, care nu au fost eligibile pe programele europene. Este vorba despre o nouă etapă dintr-un program finanţat din bugetul propriu al Consiliului Județean, separat de investiţiile pe care le implementăm deja cu fonduri europene. Vor fi realizate asfaltări pe mai multe segmente de drum de pe: DJ260 – în zona localităţii Roşcani, DJ251L – în zona localităţii Braniştea, DJ252G – în zona localităţii Vizureşti, DJ252I – între Vişina şi Buciumeni, DJ255B – în zona Pădurii Gârboavele, DJ 242C – între Lungeşti şi limita cu judeţul Vaslui și DJ251C – în zona localităţii Jorăşti”, a spus Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În acest caz, valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane de lei. De asemenea, în paralel se lucrează la modernizarea altor 100 de km de drum judeţean, în cadrul unor investiţii cu fonduri europene.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati