Investiţii de aproximativ 14 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea DJ 251 Smârdan – Slobozia Conachi – Cudalbi – Valea Mărului – Matca.

Licitaţia a fost câştigată de  Asocierea S.C Tancrad S.R.L Galaţi – S.C Citadina 98 S.A Galaţi  şi S.C Lemacons S.R.L Galaţi.  Valoarea contractului este de 63.435.554 de lei, TVA inclus.

“Este un proiect major de reabilitare şi modernizare a 28 de km de pe DJ251, un drum intens tranzitat. Este un proiect complex care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea carosabilului, a podurilor şi podeţelor, realizarea a peste 12 km de şanţuri betonate şi folosirea unei mixturi asfaltice cu polimeri. Acesta întârzie apariţia  fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic. DJ251 va fi o alternativă modernă pentru DN25 Galaţi-Tecuci. Suntem aproape de finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru reabilitarea şi modernizarea a încă 51 de km de drum judeţean”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului vor fi realizate piste de bicicletă, trotuare  şi rampe de acces, staţii de transport public  Nu au fost uitate elementele suplimentare destinate siguranţei circulaţiei: parapeţi de tip semigreu şi greu, marcaje şi indicatoare rutiere şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Perioada de execuţie este de 24 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor. Fondurile au fost obţinute în cadrul Pogramului Operațional Regional 2014 – 2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.365.372 de lei.

Articolul precedentProiectarea şi execuţia extinderii centurii municipiului Galaţi, la licitaţie
Articolul următorOțelul Galaţi rămâne sigura echipă din Liga a III-a fără gol primit