Inundații în comuna gălățeană Smârdan, după o ploaie torențială

Mai multe gospodării și insitituții din comuna gălățeană Smârdan au fost inundate, joi seară, după o ploaie torențială care a durat aproximativ o oră.

Apa a intrat în mai multe curţi și case din localitate. Au fost inundate, de asemenea, stadionul, un magazin și clădirea în care funcționează dispensarul. Pentru o perioadă scurtă de timp, a căzut și grindină de mici dimensiuni, dar nu au fost semnalate pagube importante.

Imediat ce și-au văzut curțile pline cu apă, localniciii au sunat la 112, iar în sat au fost trimise două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din casele și curțile oamenilor. „Ruperea de nori a creat efecte în localitate, intervenim cu două motopompe”, a precizat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galati.

Județul Galaţi s-a aflat, de la ora 17.30 la ora 18.10, sub avertizare de Cod portocaliu, în acest sens fiind trimis și un mesaj de atenționare prin sistemul Ro-Alert. Localităţile gălăţene vor rămâne în continuare sub avertizare de Cod galben de vreme rea. Sunt așteptate ploi torențiale, vânt puternic și grindină de mici dimensiuni.

Articolul precedentO nouă etapă de dezinsecţie va avea loc în municipiul Galaţi
Articolul următorMariana Mărăcine s-a calificat în finala Europenelor de box de la Galați