Înghesuială la o clinică privată pentru programări la analize gratuite. Oamenii s-au aşezat la coadă de la ora 4,00, ca să fie siguri că prind rând. 

Sute de gălăţeni s-au îmbulzit vineri, de la 4,00 dimineaţa, la uşa unui centru medical din Galaţi. Oamenii s-au aşezat la cozi interminabile în faţa unităţii medicale, cerând bonuri de ordine, pentru a prinde rând pentru o programare la analize. Voiau să fie siguri că pot beneficia de investigaţii decontate de Casa de Asigurări.
Reprezentanţii centrului medical anunţaseră că programările se vor face în intervalul orar 12,00 -18,00. Fondurile de la Casă încă nu sosiseră, oamenii au început să se bulucească  pe măsură ce se apropia ora la care se deschideau listele de programări.

Situaţia a fost descrisă ca inexplicabilă de Casa de Asigurări.
„Nu înţelegem de ce oamenii trebuiau să sta la coadă cu noaptea în cap, să ceară bonuri de ordine, în condiţiile în care programul a fost anunţat de Centrul Medical „Irina”, unde nu au fost niciodată astfel de probleme. Fiecare centru are politica lui de programări. În orice caz, fiecare persoană trebuie să se programeze în baza unui bilet de trimitere. În plus, aşteptăm şi noi bugetul pe trimestrul al doilea, în cursul zilei de astăzi (n.r. vineri) sau luni. Mai apoi, banii vor fi repartizaţi către toate centrele, conform contractelor pe care le-am semnat”, a explicat Mihaela Docan, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Realitatea este că programarea pentru analize compensate este un coşmar pentru pacienţi, uneori trecând luni întregi până se poate obţine una.

Articolul precedentCinci trasee de autobuz, deviate din cauza surpării majore de teren
Articolul următorLuptă directă pentru câştigarea titlului de campioană la volei masculin