Infracțiuni rutiere depistate de polițiștii de frontieră din Folteşti

Două infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost depistate, joi, 25 aprilie, de polițiștii de frontieră din cadrul sectorului Folteşti.

Astfel, în jurul orei 1.45, a fost oprit pentru control, la intersecția DN 26D cu DJ 253, în localitatea Băleni, un autovehicul Ford Tranzit. Maşina, înmatriculată în Marea Britanie, era condusă de un gălățean în vârstă de 47 de ani. Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, care s-a dovedit a fi fals. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că gălăţeanul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii de frontieră din Folteşti au oprit pentru control, tot în zona comunei Băleni, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă. La volan se  afla un cetățean român, în vârstă de 32 de ani. La control, s-a constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil, pentru categoriile AM, B1 şi B. Pentru a putea însă conduce ansamblul rutier la volanul căruia se afla, şoferului îi era necesară categoria E.

În primul caz, oamenii legii efectuează cercetări pentru conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În cel de-al doilea caz, poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană al cărei permis este necorespunzător categoriei.

 

Articolul precedentHandbalistele de la CSM Galaţi, încă o înfrângere acasă
Articolul următorCSM Phoenix CSU, victorie dificilă în primul meci din play-off