Situaţia vaccinării cadrelor didactice s-a discutat marți, 23 februarie, în Comisia de Dialog Social care a avut loc la Prefectura Galați. Practic, acesta a fost subiectul principal şi cel care a deschis dezbaterile. Din peste 5.000 de profesori doar 147 erau vaccinaţi la ultima raportare, cea de pe 12 februarie. Peste jumătate doreau din start vaccinarea, dar doar 1.444 s-au putut doar programa efectiv în platformă.

În această situație s-a anunțat că începând de joi, 25 februarie 2021, se vor amenaja fluxuri separate de vaccinare special dedicate cadrelor didactice.

Se vor realiza, începând de pe 15 martie, trei fluxuri separate de vaccinare pentru cadrele didactice. Unul la centrul de vaccinare de la Sala Siderurgistul, pentru cadrele didactice care au până în 55 de ani, care vor fi vaccinate cu AstraZeneca. Al doilea flux se va deschide la Sala Sporturilor pentru cadrele didactice peste 55 de ani. Al treilea flux se va deschide la centrul de vaccinare al Spitalului de Copii pentru cadrele didactice universitare“, a precizat prefectul judeţului Galați, Eugen Hristache.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Galați spun că peste 1.000 de profesori se pot şi vor fi vaccinaţi prioritar, fără programare în platformă.

La nivelul judeţului Galaţi, 16 cadre didactice şi auxiliare sunt infectare cu noul coronavirus în acest moment.

 

Sursa: Realitatea de Galati