Timpul faptelor bune a început la Semimaraton Galați 2021. Fundația Comunitară Galați dă startul celui mai important eveniment filantropic cu caracter sportiv al Galațiului, prin deschiderea procesului de înscriere la Semimaraton Galați 2021. Ajuns la cea de-a opta ediție, Semimaratonul reunește an de an, pasionați ai sportului, inițiatori ai proiectelor sociale, educative și caritabile implicate, ambasadori ai faptelor bune, susținători ai cauzelor comunitare cu impact local, entuziaști ai schimbării, grupuri de inițiativă, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental dar și ai mediului economic local, actori civici. Și, poate cel mai important, orice cetățean dornic de schimbare și contribuție la mediul local.

Competiția se va desfășura în ziua de 23 mai 2021, începând cu ora 08:00, în Galați, având startul și sosirea din fața parcului „la Elice” de pe Bulevardul Marea Unire (faleza superioară).

Evenimentul va avea loc fără spectatori, respectând toate măsurile de siguranță și protecție care se impun având în vedere pandemia de Covid-19, în limita a 500 de concurenți înscriși pentru alergarea cu start comun.

Alergătorii au opțiunea de a alerga și pe un traseu la alegere, dar și obligația de a specifica asta la înscriere.

Traseele de concurs vor fi semnalizate de către organizatori prin garduri și benzi de delimitare și vor fi supravegheate de arbitrii de cursă (ce vor avea însemne distincte), voluntari (responsabili cu securitatea traseului, cu hidratarea alergătorilor în zona punctelor de hidratare și asigurarea primului ajutor în caz de necesitate), agenți de pază, polițiști, jandarmi, amplasați în diferite puncte ale traseelor, precum și a unui echipaj de prim ajutor. Descrierea și harta traseelor sunt disponibile pe site-ul competiției. www.semimaratongalati.ro

Alergătorii vor lua startul la o diferență de 10 secunde unii de ceilalți.

Cauzele ediției din 2021 ce pot fi susținute prin alergare sau donații, sunt următoarele :

▪️Family Hope Autism – Aleargă alături de Family Hope Autism

▪️ Asociația din Drag și Dor pentru Comunitate – Educație prin mișcare

▪️Fundatia Motivation Romania – Hai să donezi cu MOTIVATION 15 scaune rulante, pentru libertate de mișcare #PEBUNE

▪️Asociația Dodoroni – Ateliere de reconectare prin joc

▪️Asociatia Bunul Samaritean – Școala de vară

▪️Asociatia Fantasticii Down – Copiii fantastici, alături de micuții pacienți

▪️Centrul de zi pentru copii Sfantul Spiridon, Galati – Tabăra de vară de acasă

Înscrierea participanților se face DOAR online pe site-ul www.semimaratongalati.rom, respectând următoarele termene:

– pentru probele Semimaraton, Cros până cel târziu de 5 Mai (cu confirmarea plății până la 7 Mai).

– pentru Cursa Populară și Cursa Copiilor, până cel târziu 14 mai (inclusiv confirmarea plății)

Cursele la care participanții pot alerga, cu taxele de înscriere aferente, sunt, după cum urmează:

 

Early

Late

11 aprilie– 18 aprilie

19 aprilie – 5 mai (14 mai)

Semimaraton (start comun și Cursa virtuală)

100 lei

120 lei

Cros (start comun și Cursa virtuală)

70 lei

90 lei

Cursa populară (start comun și Cursa virtuală)

40 lei

50 lei

Cursa copiilor (doar Cursa Virtuală)

40 lei

50 lei

Cei care doresc să contribuie și să susțină cauzele implicate, chiar dacă nu participă la Semimaraton Galați 2020 în calitate de alergători, pot face donații în următorul cont: Fundatia Comunitara Galati (IBAN: RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001, BCR – Sucursala Galați,  CIF: 35152184) cu precizarea exactă a numelui cauzei și asociației pentru care donează.

Toate detaliile cu privire la Semimaraton Galați 2021 sunt disponibile în cadrul regulamentului, pe site-ul: www.semimaratongalati.ro.

Fiecare contribuție contează iar Semimaraton Galați s-a dovedit de fiecare dată un motor civic impresionant ce angrenează cu o putere formidabilă întreaga comunitate. Acest fapt este cu succes ilustrat si de ediția din 2020,în care, pentru 5 cauze comunitare s-au mobilizat 303 alergători din peste 20 de orașe, peste 330 de susținători (persoane fizice și juridice) și s-a strâns suma de 44756 lei.

Pentru că binele se învață și se înfăptuiește mai bine împreună, Semimaraton Galați 2021 devine, din nou, provocarea adresată comunității gălățene de a se mobiliza, implica și contribui la devenirea unui oraș transformat prin mișcare, pentru schimbare.

Sursa: Realitatea de Galati